Feb 14, 2012

IZINKAN AKU.

" izinkan aku titiskan, airmata keresahan ku... blablablabla~" berkumandang lagu tersebut d celahan stereo audio yg terpasang dalam keta bapak aku. pada mulanya ketika bapak aku menyatakan hasrat untuk ke Keyel dua tiga hari, aku dah mula rasa semak perot. sebab aku nak terberak tym bapak aku ajak tu. memang mood aku tengah serius so aku harap korang buat muka serius bila baca post ini. kalau boleh seserius mungkin, macam tengah meneran tahi yg keras berbentuk pisang.

dalam perjalanan nak ke Keyel tu, sempat la kami berhenti d beberapa perhentian yg menyediakan perkhidmatan jamban etc. dah setaon lebih rasanya tak menjejakkan kaki kt kl. dalam pada dok berhenti berehat apa suma, dan la aku pekena teh halia. saja nak buang angin yg membengkak dalam tubuh. punya borink xtau nak buat apa, aku pon maen lompat bergalah dengan adik aku d blakang. bapak aku yg drive sebab dia cakap dia akan drive selagi dia berkemampuan untuk drive, bukan sebab dia tak nak bg aku drive. so tak pe la, its ok papa. i lap u.

dalam keheningan perjalanan tersebut, tiba tiba mamaku bersuara dengan garaunya:

Mamaku: Hemm, mama musykil la..

Aku: kenapa mama? katakanlah, katakanlah, percayalah.

Mamaku: Mama nak hampa cari menantu hat berjenis sket. mama tgk budak2 la ni, payah la nak jumpak hat ayu sopan tak gedik tak terkinja sini sana. memang ramai hat lawa, tapi suma bukan taste mama. pakai tudung, baju lengan pendek. pakai baju kurung, ketat kat pungkoq. pakai tudung tutup suma, baju plak nampak garisan bra. haih, risau la bila mama pikiaq hampa esok ni lagu mna..

Abahku: ............ (teruskan pendrivean beliau tanpa mengambil kisah apa yg d perkatakan. memang kool papaku ini)

Aku: Baik mama. andai itu yg mama mahukan. tetapi d mana akan kami cari wanita impian mama itu?

Mamaku: Malas aku. orang cakap sunggoh2 tak pernah nak serius.

Baru aku sedar sudah sampai masanya aku fikirkan masa depan bersama seorang wanita bergelar isteri. ingat senang sebagai seorang lelaki sejati? sebelom kawen fikir lah betol2. kita akan hidup bersama dia sampai hujung nyawa. buruk baik, hodoh lawa, yg penting hati. dah ready lom? aku tak pe, lom baligh. hohahohaaargh

Siti, umpama purnama yg sedang merindu, aku buka diari hatimu. Sungguh aku cinta padamu, walau beribu jerat percintaan yg kau pasangkan. Wajah kekasih yg kau paparkan, mengingatkan aku tentang nian d hati. Kesilapanku adalah keegoanmu juga, jangan kau membuka bicara manis yg menghiris kalbu.

Aku rindu Siti yang dulu. oh sory. Dato' skang, hukhuk T____________________T



i miss u Dato' !


3 comments:

Cik Tasya merapu said...

haha.amboi..jiwang dengan siti ya..:)

Ajelip™ said...

yew. itew induw diew cangat2
HAHAHA

O CIKTEDDY said...

hamboi..neway,mmg name kite siti pon.huhu