Dec 16, 2010

BUDAK2 ZAMAN SEKARANG LEBIH MAJU DARIPADA PAKCIK TYM PAKCIK BUDAK2 DULU.

baca tajuk pon dah tahu aku nak cakap ape. sebelom kita mengusik manja lebih batasan, aku ingin mengucapkan billionan terima kasih kepada mereka yang sudi menjengah blog aku melalui segmen BA yang baru sahaja d tutup tadi. blog aku ada dalam ENTRY NIbro Ben, tenkiu bebanyak. kalo bro pompuan, da lama saya mengorat. tapi nama pon bro Ben, boleh la nak ngorat. cuma takot kena pelempang luar habitat aje. hehehh gurau jo. jgn marah haa..

imbas kembali zaman aku bergelar budak, yakni sekitar 10 hingga 15 tahun yang lepas. menatang apa HANDPHONE tu? haram xpnah dgr pon. adakah ia menyerupai seekor arnab yang comel mintak carrot lebih? atau sekadar hiasan untuk d jadikan gubahan bunga. selepas aku membuat penyelidikan secara berterusan, baru aku dapat memahami apakah itu HANDPHONE. ia merupakan alat moden yang dapat meng keep in touch kan kita dengan seseorang yang bukan d depan muka kita. kuno kan aku?

budak sekarang. umor 5 tahun, mintak BB torch kt mummy n daddy. wadefintu??! umor 10 tahun, sape yang masih x ada fon d anggap seekor kera yang pengkar kakinya dan teleng kepalanya. oh x apalah. mungkin dunia sekarang amat memerlukan sejenis alat bergelar fon tersebut. mak bapak busy siang malam, anak kena ada fon supaya senang nak kontek kalo jadi apa2. tapi apa yang anak diorang buat dgn fon?? haa, ni lah pakcik nak pesan. x salah nak bagi anak fon. tym baru beranak, lepas2 azan/iqamatkan anak tu, nak bagi fon pon, bagi lah. xkan pakcik nak halang ye dak. tapi jika itu memang benar2 d perlukan, bagilah. jika ia lebih kepada memudaratkan, elok la kita bendung dgn cara berhemah. bukan apa, pakcik pon pernah jadi budak. apa yang aku tahu tym 2? cuma nak seronok. main, hepi, gedik, terkinja sana sini. lepas kena pelempang senyap sat 2,3 minit. kenapa aku cakap pasal ni?

sebab sepupu aku yang baru berusia 10 tahun hampir d bawak lari dgn mat bangla spesis taik lembu kaler hitam. gara2 henfon lah. mula2 kenal dlm FB, lepas tu dok rajin bermesej pulak. panjang nak cita, korang bayangkan je la sendiri ceritanya. haha! aku sekadar berkongsi, jangan nak tacing2 plak sesapa yang masih budak2 tu. tampo kang! huahuahh. tidak salah jika ia d gunakan mengikut kesesuaian keadaan. bukan semua macam tu, tapi malang memang xpenah nak berbau. sebab dia pakai deodorant! muahahah. aduuh saket tengkuk. dok wat senaman melangut ke langit tadi. nak pegi mengurut jap. ciaoo!

3 comments:

zEri sAfEerA said...

hahahaha :)) spesis taik lembu kaler itam?

itam itu menawan. kekeke :D

Lampu suluh. said...

oh betol tu. huhukk!

✿ CikCimi said...

zaman da makin maju.
=.="