Sep 16, 2010

GATAiii!


Aku : Aii Makngah lama xnampak. P mana??

Makngah : Aku p mana pa, ang 2 yg p tah mana hala. Ni mak ang ada?

Aku : Ada kot kt dlm, cuba p try test uji exam determine tgk.. =.=''

Makngah : Ha xpa2. Minah, (anak dara dia berumor lingkungan 18-an) ang tggu sini sat..

Minah : Mak, jgn lama sgt. Cek segheau dok kt kandang ada boya ni..

Makngah : Ish merepek pa. Yang ada teratai layu d tasek madu ja yg mak nmpak.. (sambil kenyit mata kat aku)

Aku : Wadefak!! Ehem, ni anak Makngah ka? Amboih besaq dh no, dlu tym kecik, kecik lagi.. =.=''

Makngah : Ampa bermesra la dulu, Makngah cari mak ang sat. Biah oooo Biah! (melaung nama mama aku)

Perbualan Aku dan Minah terpaksa d potong kerana terlalu banyak mengandungi unsur2 Api, Air, Tanah dan Angin.. Ahhahha. la la la la la~

10 minit sebelum jam 2 petang, Mama dan Makngah aku hadir ke tempat kami berada..

Mama : Ampa buat pa dari tadi??

Aku : Besa la ma, bercengkerama d bwh sinaran mentari..

Mama : (tanpa melayan aku) Cmni la Kak Siah, (Makngah aku) esok2 ka Biah mintak Ajelip antaq kt umah teros la na..

Makngah : Haa elok la. Bukan pa Biah oi, aku xpa. Abg Mat ang 2 bukan buleh. Dia kalo leh nk settle cepat benda ni..

Aku : Pa dia pa dia??

Mama : (masih x layan aku) Ha Minah, dia ada buat benda xsenonoh dak kt ang tadi??

Minah : ..... (senyap dan tunduk)

Aku : Ah sudah! Pasei pa plak dah Minah ni.

Minah : ... (Mula menangis tersedu sedan..)

Mama : Budak betuah! Apa ang buat kt Minah ni hah???! Sambil mengejar aku sepantas Usain Bolt.

Aku : Cek x salah ma! Bukan ada pasai dia nk teriak. Sungguh! Sambil berlari lebih pantas dari Usain Bolt.

Mama : Ang toksah dok muhung! Gatai merela. Xreti nk menikah dulu ka! Aku lastik teloq ang baru ang tau!

Aku : Ampun ma, ampun sempena raya ke-6 ni! Sempat menoleh ke arah Minah, dia tersengih2 dan blah balek dgn Makngah aku. Kuangjaq!!



Penat aku berlari.. Abeh tekeluar semperit, batang buruk, tart blueberi, popia gulung. urgh =.=''


9 comments:

tfa_purpleclover said...

tuuuu dia! aku blaja vocab utagha lagi.hahaha

Aku Tom.Bukan Jerry. said...

ahhah! :)

♥Ismi Huda♥ said...

hahaha.. lawak.. :)

meowwmania said...

susahnya nak bunyikkan dialog2 tuh huhuu...

Aku Tom.Bukan Jerry. said...

awat nya?? :D

sweet-ladybird said...

dah lama cheq x cakap camni :P.. :P

kata kila said...

omaigod!sepupu tak leh blah!pekena org.ahahaha

Ahmad Hidayat said...

Adoi..klakar btol r..haha

cikCEPET said...

hahaa~
klaka laaa...